Pühapäeval, 26. novembril toimus Kehra Spordihoones järjekordne Kehra kooli aastapäevale pühendatud lahtine lauatenniseturniir nii meestele kui ka naistele.

Naisi tuli kahjuks osalema vaid üks, ning seetõttu ei saanud naiste turniiri läbi viia. Ehk järgmisel aastal…

Mehi oli seevastu kohal 12. Võistlus oli lausa rahvusvaheline, sest osalesid ka kaks HC Kehra leegionäri Valgevenest. Peakohtunik Jaak Luukas otsustas võistluse läbi viia kahes 6-liikmelises alagrupis. Kummastki alagrupist 4 esimest said edasi veerandfinaalidesse.

Kui alagrupiturniir mängiti süsteemiga parem 3st, siis poolfinaalid juba parem 5st ning finaal paem 7st geimist.

Poolfinaalid olid lõppeisu järgi otsustades ühepoolsed, kuid tegelikult oli võitlust küllaga. Nikita Ermashevich võitis Urmas Vahemit 3:0 ning sama seisuga oli külalisvõistleja Tallinnast, Jens Veende parem Rando-Juku Sirkasest.

3-4. koha mängus võitis Kehra lauatenniseveteran Urman Vahem seisuga 3:0 Rando-Juku Sirkast.

Finaalis läks Jens Veende Nikita Ermashevichi vastu juhtima juba 3:1 ning tundus, et võitja on selgunud. Nikita arvas aga teisiti, leidis kusagilt lisarammu ning viigistas seisu. Otsustavas geimis oli psüholoogiline ülekaal juba tema poolel ning nauditava ja pingelise finaali võitiski HC Kehra käsipallur Nikita Ermashevich seisuga 4:3.

Turniiri võitja karikas rändab seega Valgevene pealinna Minskisse.

MTÜ Kehra Kooli Vilistlased tänab abi eest sihtasutust Anija Valla Spordimaailm ning peasponsorit Atlas Tehnika OÜd.

Autor: Paul Luškov