12.-14. juulini toimusid Tartus 15. Eestimaa suvemängud. Anija vald osales mängudel teist korda ning pani välja 20 võistlejaga esinduse. Alla 8000 elanikuga omavalitsuste hulgas teeniti kokkuvõttes 14. koht, kusjuures punkte teenis kokku 29 omavalitsust.

Parimad tulemused saavutasid valla sportlased kergejõustikus, orienteerumises ning jalgrattakrossis. Esimesel päeval teenis kuldmedali sprinter Taavi Rim, kes oli meesveteranide 100 meetri jooksus konkurentidest üle poole sekundi kiirem, joostes võiduajaks 12,08. Taavi vend Kaimo jäi seejuures neljandaks. Teisel päeval sai kuldmedali kaela Sven Luks, kes võitis teist aastat järjest meesveteranide jalgrattakrossi. Medalist jäi napilt ilma Indrek Lillsoo meesveteranide kaugushüppes. Tulemus 5,22 oli ühe sentimeetri võrra parem Andrus Värniku tulemusest, aga jäi kolmandale kohale alla kolme sentimeetriga. Kolmandal päeval särasid orienteerujad, kes teenisid hulgaliselt medaleid teatevõistluselt. M55 võistlusklassis kuulus esikoha võistkonda Argo Kauge. M45 klassis tulid vennad Lillsood (Indrek, Rain ja Tarmo) kolmandaks. Sama suutsid N16 klassis Brita Ploompuu ja Karmen-Eveli Kauge ning N35 klassis Riika Ploompuu. Brita Ploompuu teenis parima individuaalse koha lühiraja võistlusel, kus tuli viiendaks.

Kergejõustiklaste tulemustest tasub kindlasti veel ära märkida noorsportlaste resultaate. Tomas Unger esines hästi endast paar aastat vanemate poiste vastu U18 vanuseklassis. 100 meetri jooksu ajaks tuli 13,33 sekundit, 400 meetris 1.02,32 ning kaugushüppes 4,69 meetrit. Mella-Riin Rauam võistles samuti endast märksa vanemate tütarlaste vastu kõrgushüppes, kuulitõukes ning kettaheites. Kõrgushüppes tuli isiklik rekord 1,45 meetrit. Eraldi vägiteoga sai hakkama veteransportlane Heiko Kraubner, kes võistles lausa seitmel(!) alal: 100 m jooks, 800 meetri jooks, 3000 meetri jooks, kaugushüpe, kettaheide, odavise ja 4×100 meetri teatejooks ning teenis vallale ülekaalukalt kõige rohkem kohapunkte.

Kõikide tulemustega saab tutvuda siin: http://www.joud.ee/est/g79s4837

Kõik Anija valla võistlejad

Kergejõustik: Heiko Kraubner, Tomas Unger, Indrek Lillsoo, Kaimo Rim, Taavi Rim, Cristlin Kuldmaa, Roman Sviridov
Orienteerumine: Indrek Lillsoo, Rain Lillsoo, Tarmo Lillsoo, Riika Ploompuu, Brita Ploompuu, Argo Kauge, Karmen-Eveli Kauge
Mälumäng: Mart Schmeidt, Anne Oruaas, Roland Aguraiuja, Kaire Kroon, Mihkel Kuuse
Jalgrattakross: Sven Luks
Juhtide võistlus: Riivo Noor

Lisaks esindasid meeste käsipalliturniiril Harju maakonda HC Kehra käsipallurid.