Reedel, 21. veebruaril jagati Kehra Gümnaasiumi aulas Eesti vabariigi aastapäevale pühendatud Anija valla kontsert-vastuvõtul 2019. aasta tegijate auhindu. Aasta sporditeo kategoorias kuulutati välja kaks võitjat – karateka Katarina Heleena Vahtra (185 häält) ning orienteeruja Marje Viirmann (167 häält). Lisaks muudele autasudele premeeris sihtasutus Anija Valla Spordimaailm mõlemat 200 euroga, mille andis üle sihtasutuse nõukogu liige Toomas Tõnise.

Katarina Heleena Vahtra, keda tunnustati aasta sporditeo eest teist aastat järjest, elab Vetla külas ning õpib Alavere põhikoolis. Ta on spordiklubis Impact Shukokai karatega tegelenud 9 aastat, võitnud umbes 100 medalit ning 35 karikavõistluste poodiumikohta. Eelmisel aastal saavutas 15aastane neiu Euroopa meistrivõistlustel 3. koha. (Sõnumitooja)

“Aitäh kõigile, kes mind valisid! Soovin väga, et noored võtaksid minust eeskuju ja tegeleksid spordiga,” sõnas ta. (Sõnumitooja)

Marje Viirmann võitis 2019. aastal rogaini MMil superveteranide grupis kuldmedali ja naisveteranide grupis pronksmedali, orienteerumise veteranide MMil ja rahvusvahelisel Suunto Games orienteerumisvõistlustel pronksmedali, kaks kuldmedalit Baltimaade meistrivõistlustel ning viis medalit Eesti meistrivõistlustelt orienteerumises. (Sõnumitooja)

Marje Viirmann tänas oma poolehoidjaid ja märkis, et on orienteerumise valinud tänu oma õpetaja Maire Lahtmetsale: “Tema tegi meile trenni ning muutis selle vahva spordiala huvitavaks. Soovitan kõigile – tulge metsa orienteeruma. (Sõnumitooja)

Aasta sporditeo tiitlile nomineeriti veel HC Kehra Fännklubi, Sirje Voolmaa ja HC Kehra sportlased. (Sõnumitooja)