Pühapäeval, 26. augustil toimusid Pillapalu külas Kõrvemaa metsade vahel kolmandad Anija valla meistrivõistlused discgolfis. Kell 11 alanud mängupäev tõi kettaid loopima üle kahekümne huvilise. Kõige enam osalejaid – 10 – oli edasijõudnud meeste võistlusklassis. Naisi oli võistlemas viis, algajaid mehi neli ning noori kolm. Kõik võistlejad peale noorte mängisid kaks ringi Kõrvemaa 18 korviga Pro rajal. Noored läbisid kaks ringi 9 korviga John Deere’i harrastajate rajal.

Edasijõudnute arvestuses oli peale esimest viskeringi seis pingeline. Juhtimas oli Tanel Viirmann (+1), kellele järgnesid Kenert Pürg (+3) ning Riivo Noor (+6). Teisel ringil näitas parimat taset Pürg, kes tõusis üldskooriga +4 esimesele kohale. Viirmann andis lõpuheitluses edu käest ning saavutas tulemusega +7 teise koha. Kolmandaks kerkis hea teise ringi teinud Jaanus Muts (+12), kelle selja taha jäi vaid ühe viskega Noor (+13).

Naiste seas tegi mõlema ringi kokkuvõttes parima tulemuse Lilja Piibeleht-Tarassov (+48), kellele järgnesid Kadriann Randmer (+54) ning Ilona Laaneveer (+68).

Kõik neli algajat mahtusid lõpuks kümne viske sisse. Edukaim oli Mathias Tammaru (+29), kellele järgnesid Velis Malts (+35) ning Ervin Tsimbrot (+36).

Noorte seas näitas parimad viskeid Alvar Soikka, kes läbis kaks 9-korvilist ringi koguskooriga +10. Talle järgnesid Andri Jaanus (+29) ning Oskar Luks (+35).

SA Anija Valla Spordimaailm tänab meistrivõistluste korraldamisel suureks abiks olnud Riivo Noort, Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskust ning üritust jäädvustanud Gerli Lassi. Auhinnad panid välja SA Anija Valla Spordimaailm, Anija vald ning Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskus.

 

Kõik tulemused: VAJUTA SIIA

Pildid: VAJUTA SIIA

 

Autor: Mihkel Kuuse